Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Auto Stickers

Auto stickers en belettering zijn een populaire manier om een ​​auto te personaliseren.

Beschrijving

Auto stickers en belettering zijn een populaire manier om een ​​auto te personaliseren.

Auto belettering is het proces waarbij stickers, letters, logo’s of afbeeldingen op een auto worden aangebracht om deze te personaliseren of om reclame te maken.

Ontwerp: Het begint met het ontwerpen van de belettering. Dit kan worden gedaan door een professioneel ontwerper of je kunt gebruik maken van online configurators die worden aangeboden door beletteringsbedrijven. Je kunt kiezen uit verschillende lettertypen, kleuren, afbeeldingen en logo’s om het gewenste ontwerp te creëren.

Materiaalkeuze: Vervolgens moet je het juiste materiaal kiezen voor de belettering. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals vinylstickers, plakletters of full-color prints. Het materiaal moet duurzaam en bestand zijn tegen weersinvloeden, zodat de belettering lang meegaat.

Voorbereiding van de auto: Voordat de belettering kan worden aangebracht, moet de auto grondig worden gereinigd en ontvet. Dit zorgt ervoor dat de belettering goed hecht en voorkomt dat er vuil of stof onder de stickers komt.

Aanbrengen van de belettering: Nu is het tijd om de belettering op de auto aan te brengen. Dit kan met de hand worden gedaan of met behulp van speciale applicatietools. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en ervoor te zorgen dat de belettering recht en zonder luchtbellen wordt aangebracht.

Afwerking: Na het aanbrengen van de belettering moet deze goed worden aangedrukt en gladgestreken om ervoor te zorgen dat deze goed hecht. Eventuele luchtbellen kunnen worden verwijderd met behulp van een rakel of een naald.

Onderhoud: Om de belettering in goede staat te houden, is het belangrijk om de auto regelmatig te wassen en de belettering voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen die de belettering kunnen beschadigen.

Ook voor autobelettering kun je bij drukkerij Master Print in Echt terecht.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.