Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Briefpapier

Ook wanneer je slechts een kleine hoeveelheid briefpapier nodig heeft helpen wij je graag.

Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst

Beschrijving

Briefpapier is nog steeds interessant voor veel bedrijven en heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom briefpapier nog steeds wordt gebruikt:

Professionaliteit: Voor officiële correspondentie en zakelijke communicatie wordt briefpapier gezien als een teken van professionaliteit. Het geeft een bedrijf een professionele uitstraling en maakt een goede indruk op klanten en zakenpartners.
Merkidentiteit: Briefpapier biedt de mogelijkheid om de huisstijl van een bedrijf te versterken. Het kan worden ontworpen met het logo, de kleuren en andere visuele elementen die de merkidentiteit vertegenwoordigen. Dit helpt bij het opbouwen van merkherkenning en het versterken van de merkwaarde.
Juridische vereisten: Sommige bedrijven eisen nog steeds het gebruik van briefpapier voor officiële correspondentie vanwege juridische redenen. Het kan helpen bij het vaststellen van de authenticiteit en geldigheid van documenten en kan nuttig zijn bij juridische geschillen.

Hoewel digitale communicatie steeds populairder wordt, heeft briefpapier nog steeds zijn waarde in de zakenwereld. Het biedt een tastbare en professionele manier om te communiceren en helpt bij het opbouwen van een sterke merkidentiteit.

Ook wanneer je slechts een kleine hoeveelheid briefpapier nodig hebt helpen wij je graag. Natuurlijk denken wij met je mee over het ontwerp wat het beste bij je bedrijf past.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.

Opties

Papierkeuze

90 grs Biotop, 120 grs Biotop, 90 grs HvO, 120 grs HvO

Drukzijden

Enkelzijdig, Dubbelzijdig

Drukkleuren

Full Color voor, Full Color voor+achter, PMS 1/0, PMS 1/1, PMS 2/0, PMS 2/1, PMS 2/2

Aantal

25, 50, 100, 250, 500, 1000, 2500, 5000, 10000, 35000, 40000