Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Doorschrijf formulieren

Hoewel digitale documenten veel voordelen hebben, zijn er nog steeds situaties waarin doorschrijfformulieren nuttig kunnen zijn. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste past bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst

Beschrijving

Doorschrijfformulieren zijn handig voor het maken van meerdere kopieën van een document. Veel gebruikte doordruksets worden besteld met 1 tot 3 kopieën. Ze kunnen worden afgewerkt in de vorm van losse doordruksets, of gelijmd als blok en meestal hebben ze formaat A4 of A5.

Doorschrijfformulieren kunnen ook voordelen hebben ten opzichte van digitale documenten:

Betrouwbaarheid: Met doorschrijfformulieren heb je een fysiek bewijs van de transactie of overeenkomst, wat kan helpen bij geschillen of juridische kwesties. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven die veel contracten of bestellingen verwerken.
Gemak: Het invullen van een doorschrijfformulier kan sneller en gemakkelijker zijn dan het typen van een digitaal document, vooral als je onderweg bent of geen toegang hebt tot een computer.
Geen technologie nodig: Doorschrijfformulieren hebben geen elektronische apparaten of internetverbinding nodig, wat betekent dat je ze overal kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over technische problemen of storingen.
Milieuvriendelijk: Doordat er geen elektronische apparaten of energie nodig zijn om doorschrijfformulieren te gebruiken, zijn ze milieuvriendelijker dan digitale documenten. Bovendien kunnen ze worden gerecycled of hergebruikt, waardoor afval wordt verminderd.

Hoewel digitale documenten veel voordelen hebben, zijn er nog steeds situaties waarin doorschrijfformulieren nuttig kunnen zijn. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste past bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.

Opties

Formaat

A4, A5, A6

Aantal

100, 500, 1000, 2500, 5000

Drukzijden

Enkelzijdig, Dubbelzijdig

Drukkleuren

Full Color voor, Full Color voor+achter, PMS 1/0, PMS 1/1, PMS 2/0, PMS 2/1, PMS 2/2

Extra afwerking

Nummering