Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Enveloppen

Er zijn verschillende soorten enveloppen die geschikt zijn voor het versturen van brieven. Het is belangrijk om te controleren of de envelop de juiste maat heeft voor de inhoud en of het adres van de ontvanger duidelijk leesbaar is.

Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst

Beschrijving

Er zijn verschillende soorten enveloppen die geschikt zijn voor het versturen van brieven. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende soorten enveloppen:

Standaard enveloppen: Dit zijn de meest gebruikte enveloppen voor het versturen van brieven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zoals C4, C5 en EA5 en EA5/6

Luchtkussen enveloppen: Deze enveloppen hebben een bubbeltjesplastic laagje aan de binnenkant, waardoor ze extra bescherming bieden aan de inhoud.

Akte enveloppen: Deze enveloppen hebben een brede klep aan de achterkant en zijn geschikt voor het versturen van documenten zoals contracten en aktes

Venster enveloppen: Deze enveloppen hebben een venster aan de voorkant waar het adres van de ontvanger zichtbaar is. Ze zijn handig als je veel brieven verstuurt en tijd wilt besparen bij het schrijven van adressen.

Bedrukte enveloppen: Als je professionele brieven verstuurt, kun je ervoor kiezen om enveloppen te laten bedrukken met je bedrijfslogo en adresgegevens.
.
Gekleurde enveloppen: Als je wilt opvallen tussen de standaard witte enveloppen, kun je kiezen voor gekleurde enveloppen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten
.

Het is belangrijk om te controleren of de envelop de juiste maat heeft voor de inhoud en of het adres van de ontvanger duidelijk leesbaar is.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.

Opties

Type Envelop

Cairebag, Gekleurd, Luchtkussen, Standaard, Wenskaart en vierkant

Formaat Envelop

, , , , , , ,