Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Notitie Blokken

De keuze voor een bepaald type notitieblok hangt af van je persoonlijke voorkeur en het doel waarvoor je het notitieblok wilt gebruiken.

Beschrijving

Er zijn verschillende soorten notitieblokken beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en verschillen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten notitieblokken:

Gelijmde notitieblokken: Deze notitieblokken zijn aan de bovenkant gelijmd en hebben een stevige kartonnen achterkant. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn ideaal voor dagelijks gebruik.
Spiraalgebonden notitieblokken: Deze notitieblokken hebben een spiraal aan de bovenkant waardoor je gemakkelijk pagina’s kunt omslaan. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn ideaal voor het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen of colleges.
Gebonden notitieblokken: Deze notitieblokken hebben een harde kaft en zijn gebonden met ringen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn ideaal voor het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen of colleges.
Leren notitieblokken: Deze notitieblokken zijn gemaakt van leer en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kwaliteiten. Ze zijn duurzaam en hebben een luxe uitstraling.
Notitieboekjes: Dit zijn kleine boekjes waarin je aantekeningen kunt maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn ideaal voor persoonlijk gebruik.

De keuze voor een bepaald type notitieblok hangt af van je persoonlijke voorkeur en het doel waarvoor je het notitieblok wilt gebruiken.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.