Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Raamstickers

Het is belangrijk om te weten welk type raamsticker het beste past bij jouw behoeften en het gewenste effect.

Beschrijving

Er zijn verschillende soorten raamstickers beschikbaar. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten raamstickers:
Transparante raamstickers: Deze stickers zijn gemaakt van transparant stickervinyl en kunnen op ramen worden geplakt. Ze laten het ontwerp mooi terugkomen op het raam, zelfs als er kleine onderdelen in het ontwerp zitten die niet volledig contour gesneden kunnen worden.
Contourraamstickers: Deze stickers kunnen als binnenruitstickers worden gebruikt. Als je het ontwerp in de ontwerptool spiegelt, kun je de stickers aan de binnenkant van het raam plakken.
Raamstickers met witte achtergrond: Deze stickers worden gemaakt van wit vinyl en kunnen op glazen oppervlakken worden geplakt. Ze hebben een witte achtergrond, waardoor het ontwerp goed zichtbaar is.
Raamstickers met speciale effecten: Er zijn ook raamstickers met speciale effecten, zoals one-way vision stickers. Deze stickers hebben kleine gaatjes waardoor je van binnen naar buiten kunt kijken, maar van buitenaf is het ontwerp zichtbaar.
Raamstickers voor specifieke doeleinden: Er zijn raamstickers die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals reclame, promotie, privacy of decoratie. Deze stickers kunnen verschillende vormen, maten en ontwerpen hebben, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Het is belangrijk om te weten welk type raamsticker het beste past bij jouw behoeften en het gewenste effect.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.