Master Print
Master Print

drukkerij Master Print

Snijfolie

Snijfolie kan worden gebruikt voor het maken van reclameborden, bewegwijzering en andere vormen van visuele communicatie.

Beschrijving

Snijfolie heeft verschillende toepassingen en kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. Hier zijn enkele mogelijke toepassingen van snijfolie:

Reclame en signalering: Snijfolie kan worden gebruikt voor het maken van reclameborden, bewegwijzering en andere vormen van visuele communicatie.
Voertuigbelettering: Snijfolie kan worden gebruikt om voertuigen te voorzien van belettering, logo’s en afbeeldingen. Dit wordt vaak gebruikt voor bedrijfsvoertuigen en promotie.
Raamdecoratie: Snijfolie kan worden gebruikt om ramen te voorzien van decoratieve elementen, privacyfolie of zonwerende folie.
Interieurdecoratie: Snijfolie kan worden gebruikt om interieurs te verfraaien, zoals het aanbrengen van muurstickers, decoratieve patronen op meubels of het personaliseren van accessoires.
Textielbedrukking: Snijfolie kan worden gebruikt om textiel te bedrukken, zoals het maken van gepersonaliseerde t-shirts, sportkleding of bedrijfskleding.

Het is belangrijk om de juiste snijfolie te kiezen voor de specifieke toepassing die u in gedachten heeft. Er zijn verschillende kwaliteiten en merken beschikbaar.

Voordat je aan de opmaak begint van een willekeurig bestand zorg eerst dat je het juiste bestandsformaat hebt ingesteld. Een regelmatig voorkomende fout is dat als je dan toch iets maakt in word dat je een bestand krijgt wat in het engels letterformaat wordt gemaakt. Dit is dus anders als je waarschijnlijk bedoelt, omdat het op het scherm uitziet alsof je met een A4 aan het werken bent. Het bestandsformaat moet altijd overeenkomen met het product dat je gaat bestellen.

Bij de instellingen van je document geef je bij de aanmaak van een nieuw document ook gelijk de 3 mm afloop aan rondom. Bij grotere opmaken van bv banners of grotere stickers zelfs 10 mm rondom

Een marge is een afstand die je aan dient te houden om teksten vanaf de rand van het papier te blijven. Als je n.l. de dicht bij de rand van het papier zit kan het zijn dat bij de afwerking van sommige drukwerken bij het snijden van het eindformaat door kleine schommelingen in of heel erg dicht bij de tekst wordt gesneden. Een marge van 4 mm is meestal wel veilig. Ook hier geld weer hoe groter het document hoe ruimer kan de marge genomen worden.

Om verrassingen te voorkomen met verkeerd geinterpreteerde lettertypen is het altijd verstandig om alle lettertypes om te zetten in contouren in het opmaakprogramma voordat je de opmaak opslaat als een pdf bestand.

Sla je opmaak op of exporteer deze naar een gecertificeerde pdf van de standaard :PDF/X-1a:2001. Let hierbij op en controleer telkens of de afloop is aangevinkt voordat je het bestand opslaat.